Hur kan man tjäna pengar på sin blogg eller hemsida?

Jag tänkte fira över 1000 besökare med att göra en kort liten avstickare för att skriva lite om hur man kan tjäna pengar på sin blogg eller hemsida. Kanske för att få mer pengar till att investera i kvantitativa aktiestrategier? 🙂

Ett sätt att tjäna pengar på sin blogg eller hemsida är att bli affiliate, vilket på engelska betyder återförsäljare.

Hur gör man?

För att göra det kan du registrera din blogg eller hemsida på en affeliatetjänst eller affiliatenätverk. Min favorit är för närvarande Adtraction. När din blogg eller hemsida väl blivit godkänd kan du ansöka till olika företags affiliateprogram. Om du blir godkänd för ett program får du möjlighet att lägga ut det företagets annonser på din hemsida eller blogg. Om en besökare sedan klickar på annonsen så sparas en liten cookie-fil på besökarens dator i några dagar. Om besökaren sedan köper något på företagets hemsida så får du en ersättning. (Under förutsättning att cookie-filen inte gått ut.) Ersättningen kan vara fast bestämd i kronor eller några procent av en order. (Det finns nog även fler ersättnings- och registreringsmetoder.)

Här är några exempel på hur annonserna kan se ut:

denna sida hittar du fler exempel på annonser.

Jag tycker det är bra att man genom detta själv kan välja vilka företagsannonser som man visar på sin blogg. Det gör att jag kan välja bort företag som jag tycker är lite skumma.

Min favorit är som sagt för närvarande Adtraction. Det som jag tycker är bra med dem är de har några fina förmåner, många bra företag, och en lättnavigerad sida.

Med reservation för fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s